Casuta Iepurasului

de ana in Dulciuri, 31 Mar 2010 | 5042 vizualizari

 

reteta este luata de http://www.bucataras.ro/retete/4048/casuta-din-turta-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 200 gr. zahar maro( light)
  • 250 ml miere
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita praf de cuisoare
  • 840 gr faina
  • bomboane mici colorate
  • Pentru lipit peretii - royal icing
  • 2 albusuri
  • 400 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casuta Iepurasului:

Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,oul,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi treptat si cealalta jumatate ,daca mixerul nu face fata framantati cu mana .aluatul obtinut se imparte in 3 se inveleste in folie si se da la rece.

Dupa ce s-a intarit bine aluatul scoatem de la rece si il lucram.Intindem foi pe hartie de copt si decupam upa sablon .Eu am facut casuta cu urmatoarele dimensiuni fata casutei de 16 cm la baza , ianltimea pana la acoperis de 8,5 cm si linia oblica pe care se va sprijini acoperisul sa fie de 10,5 cm. Peretele lateral sa fie de 14 cm la baza si 8,5 cm inaltime, iar acoperisul va putea fii 17,5 cm pe 13 cm.

Am decupat iepurasi sau orice alte forme .(am decupat cu hartie cu tot ,sa nu se strice forma )

Incingem cuptorul si coacem pe treapta de sus pana devin maronii pe margine .

Dupa ce s-au copt le scoatem pe gratar sa se raceasca.

Intre timp facem Royal icing sau a 2-a zi 

Se bat albusurile spuma si se in incorporeaza zaharul pudra.


Daca ti-a placut reteta noastra "Casuta Iepurasului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

danis 1

31.03.2010, 22:59

ce bine arata

Oana 1

01.04.2010, 00:22

Foarte frumoasa

mihaelar63 1

12.04.2010, 14:49

sa-ti traiasca fetele !!! cred ca sunt incantate de casuta ce le-ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alvita cu miere